Grillaajan makea ja paksu BBQ kastike

2 rkl Chilijauhe

1 dl tumma siirappi

1 rkl jauhettu mustapippuri

1 dl juokseva hunaja

1 rkl suola

1 tl tabasco

0,5 L ketsuppi

2 dl ruskea sokeri

1 dl Dijon siemensinappi

3 rkl kasvisöljyä

1 dl siideriviinietikka

1 kpl sipuli hienonnettuna

0,75 dl Worcester kastike

4 kpl valkosipulikynsi puristettuna

1 dl sitruunamehu

1 dl lihaliemi

 

  1. Sekoita pienessä astiassa chilijauhe, mustapippuri ja suola.
  1. Sekoita isossa astiassa ketsuppi, sinappi, viinietikka, Worcester-kastike, sitruunamehu, siirappi, hunaja, ruskea sokeri ja tabasco.
  1. Lämmitä kattilassa kasvisöljy, lisää hienonnettu sipuli ja kuullota. Lisää valkosipuli

ja kuullota n. 1 min ajan jonka jälkeen lisää kaikki muut ainekset ja sekoita n. 2 min. ajan. Anna kuplia miedolla lämmöllä 15 min ilman kantta. Jäähdytä ja käytä.

Jos kastike tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä lisäämällä hiukan vettä. Mikäli et halua sipulien jäämiä kastikkeeseen, siivilöi kertaalleen. Kastike säilyy hyvin jääkaapissa n. kuukauden.