BBQ Ribsit ( valmistusaika n. 4 – 5 tuntia )

  1. ½ kylkirivi per hlö,smoukkeriesim. Yoder Smoker ( kts. www.finpit.fi )

 

Sinappia, BBQ kastiketta ja RUB-kuivamauste

 

  1. Poista ylimääräinen rasvakerros ( ei sovellu ” babyribseille ” )
  1. Poista kylkirivin luupuolen kalvo esim. talouspaperin avulla.
  1. Voitele kylki molemmin puolin Dijon sinapilla ja mausta reilusti RUB-kuivamausteella.
  1. Kääri kylki muovikelmuun ja laita jääkaappiin n. 1 tunnin ajaksi. Poista kelmu ennen smoukkaamista.
  1. Laita kylki luupuoli alaspäin smoukkeriin n. 120 C / 3 – 3,5 tunniksi kunnes kyljestä näkyy

luun päät ja se on saanut kauniin ruskean pinnan.

  1. Ota kylki smoukkerista ja ripottele RUB-kuivamauste kertaalleen molemmin puolin, aseta

vahvan alumiinifolion päälle ja voitele kevyesti BBQ-kastikkeella, käännä lihapuoli alaspäin

ja kääri alumiinifolioon tiukasti. Kääri toinen kerros alumiinifoliota ja aseta kylki takaisin smoukkeriin n. ½ – 1 tunniksi.

  1. Ota kylkipaketti smoukkerista ja anna levätä pöydällä 15 – 20 min ennen leikkausta ja tarjoilua.

HUOM !Ribsien kypsyysaste ja kypsennysaika voi vaihdella käytetyn lämpötilan

ja erilaisten smoukkerien vuoksi. Parhaimmillaan liha ei irtoa luusta leikatessa tai lautaselle nostettaessa. Raja ylikypsän ja täydellisen ribsin välillä on ohut… Harjoitus tekee mestarin !